Clicky


Versoepeling rijverbod in Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein

Versoepeling rijverbod in Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein
06-07-2016 11:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LÜBECK/KIEL(D) - [update 13:28 uur] Samen met de transportsector voert Duitsland een versoepeling van het Duitse rijverbod op feest- en zondagen in. De versoepeling geldt alleen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

In de toekomst mogen vrachtwagens die aankomen bij de veerboot in Lübeck of Kiel tijdens een rijverbod, of aan de vooravond van een rijverbod, gewoon hun reis vervolgen.

"We willigen hiermee een verzoek in van de transportsector die had geklaagd over de ingewikkelde regelgeving en inconsistente toepassing in de praktijk", aldus Reinhard Meyer, verkeersminister, vandaag in de haven van Travemünde. Volgens Meyer is het compromis een goed voorbeeld van het streven naar minder bureaucratie in Sleeswijk-Holstein.

Ook voor dringende transporten waarvoor geen alternatief vervoer mogelijk is zal sneller een vrijstelling worden afgegeven. Te denken valt aan bijvoorbeeld bederfelijke waar, levende dieren of planten, maar ook dringend noodzakelijke grondstoffen of componenten die nodig zijn om stilstand van een productie tegen te gaan.

Meyer benadrukt echter dat het zondag rijverbod in Duitsland van kracht blijft maar dat er met name voor degenen die met de ferry van en naar Scandinavië moeten een minder bureaucratische regelgeving komt.

Het Landesportal Schleswig-Holstein heeft woensdag tegenover Transport Online bevestigd dat de versoepeling per direct in gaat.