Goodman levert voor Staples nieuw distributiecentrum in Zweden

Goodman levert voor Staples nieuw distributiecentrum in Zweden
18-10-2010 13:28 | Algemeen | auteur de redactie
VÄXJÖ - Goodman Group, de geïntegreerde vastgoedgroep die wereldwijd logistiek en bedrijfsvastgoed bezit, ontwikkelt en beheert, kondigt vandaag aan dat een op maat gemaakt opslag- en distributiecentrum van 21.600 m² op een kavel van 48.000 m² in gebruik zal worden genomen door Staples, de wereldleider op het gebied van kantoorbenodigdheden.

Zoals al werd aangekondigd, heeft Goodman ook een akkoord bereikt om dit distributiecentrum, gelegen in Växjö, te verkopen aan de Zweedse investeerder Hemfosa Fastigheter voor 140 miljoen Zweedse kronen (€ 15.232.000). De voltooiing van het nieuwe magazijn van Staples is een mijlpaal, dit is namelijk het eerste magazijn van Goodman in Zweden.

Valérie Vanbiervliet, Regionaal Directeur van Goodman, legt uit: "Wij beschouwen Zweden als een sterke, dynamische markt en volgens ons is hier nog meer potentieel voor vastgoedontwikkeling." Het nieuwe op maat gemaakte distributiecentrum in Växjö stelt Staples in staat om hun reeds bestaande opslag -en distributieactiviteiten in Boras en Norrköping samen te voegen.

Met 20.000 m² opslagplaats en 1600 m2 kantoorruimte voldoet dit magazijn niet alleen aan alle huidige eisen van Staples, maar daarnaast is ook nog uitbreiding mogelijk. Als het bedrijf in de toekomst meer ruimte nodig heeft, er is nog 10.000 m2 beschikbaar op het kavel terrein.


Ruud Weijmans (links), Country Manager Nederland en Goodmans verantwoordelijk relatiemanager voor dit project, overhandigt de Staples key card aan Mats Karlsson (middel), Managing Director Staples Sweden en Björn Maarud (rechts), Regional Vice President Staples Nordics.

Bij Goodman en Staples staat duurzaamheid centraal. Voor het nieuwe magazijn is dan ook een Building Managementsysteem voorzien, dat wordt uitgerust met een aantal energiebesparende en duurzame elementen in het ontwerp in het gebouw, zoals extra isolatie en een energiezuinig verlichtingssysteem.
Ruud Weijmans, Country Manager voor Nederland en Goodmans Key Relationship Manager voor het project, licht toe: "Wij zijn enorm verheugd dat we dit belangrijke distributiecentrum voor Staples hebben voltooid, ons eerste project in Zweden nog wel."

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij met dit pand de duurzaamste normen in de Europese vastgoedsector leveren aan Växjö, de groenste stad van Europa." Jens Engwall, Directeur van Hemfosa Fastigheter AB, zegt: "Wij zijn bijzonder tevreden met de succesvolle overdracht van dit uitzonderlijke gebouw naar ons fonds en we kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw samen te werken met Goodman."

Mats Karlsson, Directeur van Staples Zweden, voegt daaraan toe: "Goodman heeft op alle gebieden nauw met ons samengewerkt om dit nieuwe opslag- en distributiecentrum te bouwen. Zij voelen nu heel goed aan wat wij nodig hebben en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij een hoogwaardig kwalitatief magazijn geleverd hebben die tegemoetkomt aan de specifieke eisen van ons bedrijf."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden