DOKVAST ontwikkelt uiterst duurzaam distributiecentrum in Midden-Limburg

DOKVAST ontwikkelt uiterst duurzaam distributiecentrum in Midden-Limburg
06-07-2016 11:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SINT JOOST - DOKVAST gaat een nieuw DC ontwikkelen op Businesspark Midden-Limburg in St. Joost (gem. Echt-Susteren). Onlangs ondertekenden DOKVAST en Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg de overeenkomst voor de ontwikkeling van 11,6 hectare grond. Het nieuwe DC omvat
een warehouse van ca. 68.000 m2, 1.800 m2 kantoorruimte, VAS-vloeren van 12.500 m2 en ruim 500 parkeerplaatsen.

Het duurzame gebouw wordt uitgerust met energiebesparende voorzieningen en BREAAM-gecertificeerd. Diverse partijen hebben inmiddels interesse getoond in het DC.

"We zijn verheugd om deze grootschalige kavel te hebben bemachtigd in het Businesspark Midden-Limburg. Het biedt ons de mogelijkheid om een omvangrijk Europees Distributie Centrum (EDC) te realiseren op deze euregionale logistieke hotspot. Door de directe ligging aan de A2, A73 en N276 biedt het terrein een goede ontsluiting én fraaie zichtlocaties", aldus Jos Klanderman, Managing Director van DOKVAST.

Op het Businesspark van circa 40 hectare zijn onder meer bedrijven als Action en All4Car gevestigd. Ook Truck Service Simons zal zich gaan vestigen op het terrein, in het najaar wordt gestart met de nieuwbouw.

Duurzame samenwerking

Bij de verhuur, het ontwerp en de realisatie van het DC wordt DOKVAST ondersteund door Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij, Habeon Architecten en Heembouw. Een duurzame samenwerking: al eerder realiseerden deze partijen de extreem duurzame distributiecentra voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg. Deze panden zijn gecertificeerd met een BREEAM Outstanding (vijf sterren) rating en mogen zich de twee duurzaamste DC's van Europa noemen.

Building Dashboard App

Ook het nieuwe DC in Echt-Susteren wordt van een BREEAM-certificaat voorzien. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, energiezuinige LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, uiterst goed geïsoleerde isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp.

Tevens wordt het dak geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst. DOKVAST heeft voor de toekomstige huurder een
uniek Building Dashboard App ontwikkeld, waarmee het verbruik en de financiële effecten van de verschillende duurzame besparingsmaatregelen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Via de app zijn de meterstanden van elektriciteit, gas en water per unit, afdeling of van het gehele pand te bekijken. Ook onderhoud, reparatieverzoeken en storingen kunnen op een zeer gebruiksvriendelijke manier via de iPad worden gemeld.

Alle nieuwe grootschalige projecten van DOKVAST zijn standaard met dit Building Dashboard uitgerust.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden