Clicky


ILT vraagt visie transportsector over vereenvoudiging tarievenstelsel

ILT vraagt visie transportsector over vereenvoudiging tarievenstelsel
06-07-2016 10:34 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen maandag 4 juli een bijeenkomst gehouden met de transportsector over een nieuw, vereenvoudigd tarievenstelsel voor alle vergunningen die de ILT en Kiwa verlenen aan de verschillende sectoren, zoals luchtvaart en binnenvaart. De sector kon daar haar mening geven over het nieuwe stelsel en over de wijze waarop het wordt ingevoerd.

ILT en Kiwa geven honderden verschillende typen vergunningen af aan bedrijven, instellingen en personen uit de transportwereld.

Het voorgestelde nieuwe ILT-stelsel kent nog zeven, vaste tariefbedragen per sector. Het vergunningenstelsel van Kiwa wordt op soortgelijke wijze herzien, met een beperkt aantal tarieven per sector. Zo wordt het gehele stelsel transparanter en eenvoudiger.

De reacties van de transportsector worden meegewogen in het voorstel voor invoering van het nieuwe tarievenstelsel per 1 januari 2017. De gemiddelde lasten voor het bedrijfsleven worden door de invoering niet hoger dan nu.