Clicky


Oprichter No Surrender Klaas Otto aangehouden

Oprichter No Surrender Klaas Otto aangehouden
05-07-2016 13:34 | Binnenland | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - De 48-jarige oprichter en ex-generaal van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zit vast. Hij werd dinsdag aangehouden op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting, laat de politie weten. Otto zit vast in beperkingen. Dat wil zeggen dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben. Alleen contact met zijn advocaat is toegestaan.

In mei werd de woning van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom al doorzocht. Een politieteam van tussen de dertig en veertig mensen voerde die doorzoeking uit.

Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt naar voren dat Otto de afgelopen jaren "aanzienlijke bedragen'' heeft uitgegeven maar dat er geen legale herkomst van het geld is gevonden. De politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's). Deze motorclubs verbinden politie en justitie aan allerlei criminele activiteiten.

Volgens de advocaat van Otto, Erik Thomas, zit zijn cliënt inmiddels vast op het politiebureau in Middelburg. Daar wordt hij dinsdagmiddag verhoord.

In mei stelde het Openbaar Ministerie tegen Otto dat hij zich nog niet hoefde te melden bij de politie. "Sinds die tijd hebben we niets meer gehoord'', aldus Thomas. De advocaat kan verder nog niets over de zaak zeggen.