Transport Online - Hefttruck krachtpatser voor Den Hartog Tank Cleaning

Hefttruck krachtpatser voor Den Hartog Tank Cleaning

Hefttruck krachtpatser voor Den Hartog Tank Cleaning
14-04-2010 10:44 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur de redactie
Barloworld Intern transport BV heeft een speciale machine voor een speciale toepassing geleverd aan Den Hartogh Tank Cleaning te Rotterdam. Deze compacte krachtpatser pakt het werk op waar andere heftrucks het moeten laten liggen.

Kostenefficiënt en innovatief
Den Hartogh is een vooraanstaand logistiek dienstverlener voor de chemische industrie in Europa. Den Hartogh bestaat uit vijf strategische business units, te weten: Den Hartogh Liquid Logistics, Den Hartogh Gas Logistics, Den Hartogh Storage Terminals, Den Hartogh Tank Cleaning en Den Hartogh Logistics Management.

Kostenefficiëntie en innovatie staan hierbij centraal om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. De business unit Tank Cleaning bevindt zich op 5 centrale plaatsen in Europa waar jaarlijks gemiddeld zo'n 60.000 tankreinigingen verzorgd worden voor ruim 1.500 klanten. Voor de vestiging in Rotterdam Botlek heeft Barloworld Intern transport een maatwerkoplossing geleverd, waarbij de wensen en eisen van de klant volledig ingevuld zijn en waarbij de veiligheid centraal staat.

Maatwerk
Barloworld, specialist op het gebied van intern transport, heeft een Hyster H16.00XM-12 geleverd aan Den Hartogh Tank Cleaning in de Botlek. Deze zware diesel heftruck is voorzien van een empty container spreader met vertical twistlocks met forward reach die zorgt voor veiligheid en efficiëntie. De heftruck is zo aangepast en verzwaard dat deze in staat is om een gewicht van 10 ton te liften aangezien niet alleen vloeistofcontainers, maar ook de over het algemeen zwaardere gascontainers met deze heftruck verplaatst dienen te worden.Op een aantal plaatsen op het werkterrein is de hoogte gelimiteerd en daarom is de truck tevens voorzien van een 2 delige full freelift mast, die ervoor zorgt dat de masthoogte beperkt kan worden, maar de chauffeur wel volledig zicht heeft. Daardoor kan de truck overal zorgenloos en veilig rijden. Wanneer de mast toch hoger moet, wordt de maximum snelheid van de heftruck automatisch aangepast naar 5 km/u. Het Hyster-geel heeft plaatsgemaakt voor de bedrijfskleuren van Den Hartogh. Aangezien de heftruck zeer intensief gebruikt wordt is deze voorzien van een All-in servicecontract om ervoor te zorgen dat de stilstandtijd berperkt wordt tot een minimum.

Naast dit en ander maatwerk zijn ook alle chauffeurs van Den Hartogh uitvoerig getraind door Barloworld Intern transport op locatie. Een heftruckcertificaat is dan wel niet verplicht, maar wel zeer verstandig voor behoud en veiligheid van zowel personeel als materiaal.

Goed verhaal, duidelijk advies
"Gezien de staat van het terrein, de beperkte werkruimte en de zware ladingen is deze machine de beste oplossing voor ons, aldus de heer Verduyn"; Tank Cleaning Director van den Hartogh. "Wij hebben ons volledig laten adviseren door Barloworld, waarbij een duidelijk verhaal, een goed en gedegen advies en uiteindelijk de prijs/kwaliteitverhouding de doorslag hebben gegeven voor de keuze voor Barloworld en Hyster."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions