Transport Online - Bestuurswissel bij Captrain Netherlands B.V.

Bestuurswissel bij Captrain Netherlands B.V.

Bestuurswissel bij Captrain Netherlands B.V.
04-07-2016 19:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BERLIJN/ROTTERDAM - De 50-jarige Andreas Pietsch heeft op 1 juli om persoonlijke redenen afstand gedaan van zijn functie als algemeen directeur van Captrain Netherlands B.V. (CT-NL). Hij leidde de in Rotterdam gevestigde onderneming sinds mei 2014.

Zijn opvolger is Stig Kyster-Hansen (53). Kyster-Hansen is sinds januari 2016 voor het Captrain Deutschland-concern werkzaam als algemeen directeur van de ondernemingen Captrain Deutschland CargoWest GmbH (CCW), Captrain Denmark ApS (CT-DK) en Captrain Sweden AB (CT-SE). In Rotterdam wordt hij ondersteund door Pieter Hazejager (49), die eveneens op 01-07-2016 begint in zijn functie als Country Manager voor Captrain Netherlands. Hij zal ter plaatse leiding gaan geven aan de activiteiten van de onderneming.

Andreas Pietsch blijft ook in de toekomst werkzaam voor het Captrain Deutschland-concern. Na zijn vertrek als Algemeen Directeur van CT-NL gaat hij de functie Senior Accountmanager Container verkeer betrekken.Captrain Netherlands B.V. is sinds 2007 in Nederland actief als spoorwegonderneming. De vervoersonderneming met 59 medewerkers concentreert zich op de organisatie en uitvoering van regionaal en grensoverschrijdend vervoer per spoor, met het accent op de haven van Rotterdam. De onderneming valt sinds mei 2014 onder Captrain Deutschland GmbH.

Met het nemen van deze stap heeft SNCF Logistics aan haar Duitse Captrain-dochter de zakelijke verantwoordelijkheid voor haar activiteiten op het gebied van goederenvervoer per spoor in Nederland overgedragen, om zo de grensoverschrijdende activiteiten van nationale ondernemingen in de buurlanden efficiënter vorm te geven.

Captrain Deutschland GmbH ontwikkelt als innovatief dienstverlener voor het vervoer per spoor optimaal passende logistieke concepten. Krachtige locomotieven, de nieuwste techniek voor wagons, dienstverlening op het gebied van treinen, rangeren en infrastructuur, evenals laden en lossen ter plaatse, worden door Captrain Deutschland gecombineerd tot vervoerssystemen per spoor op maat - lokaal, regionaal en in heel Europa.

Captrain beschikt in Duitsland over vestigingen in het hele land en vervoerde in 2015 met 1306 medewerkers 55 miljoen ton goederen bij een vervoerscapaciteit van 7,1 miljard tonkilometer. Daarbij behaalde de onderneming een omzet van 321 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen