Goodman ontwikkelt 43.500 m2 distributieruimte in Andover, Engeland

Goodman ontwikkelt 43.500 m2 distributieruimte in Andover, Engeland
12-04-2010 19:00 | Algemeen | auteur de redactie
Goodman Group (Goodman), de wereldwijde geïntegreerde vastgoedgroep voor zakelijk en logistiek vastgoed, begint met de ontwikkeling van een 43.500 m2 regionaal distributiecentrum (RDC) op Andover Commercial Park (voorheen Andover Airfield) voor The Co-operative Group voor een lease van 20 jaar. Goodman heeft met Legal & General Property (LGP) afspraken gemaakt over de aankoop en prefinanciering van de site. Deze aankondiging volgt op de goedkeuring van de bouwvergunning door de Test Valley Borough Council op 28 januari 2010.

The Co-operative Group is de vijfde grootste retailer in levensmiddelen in het Verenigd Koninkrijk. Het distributiecentrum zal duurzaam worden gerealiseerd met een 'zeer goede' BREEAM-beoordeling. Het complex zal gebouwd worden in de noordwestelijke hoek van het voormalige vliegveld met directe aansluiting op de A303 naar London. De bouw zal in mei 2010 aanvangen.

In navolging van de overname van de Somersfield supermarktketen in 2009 zal The Co-operative Group met het nieuwe magazijn haar distributienetwerk in dit deel van Zuid-Engeland kunnen versterken.

Charlie Walker, Senior Fund Manager van Legal & General Property legt uit: "Dit is een unieke investeringsmogelijkheid en we zijn erg verheugd om hierin samen te werken met een specialist als Goodman. Door het hoogwaardig ontwerp, bijzondere aandacht voor duurzaamheid, uitstekende logistieke locatie en goede indexering is dit project een succes op alle fronten."

Goodman's CEO, Greg Goodman zei: "Dit bijzondere project is één van de grootste vooraf gecontracteerde bouwprojecten in het Verenigd Koninkrijk van de afgelopen 12 maanden. Wij zijn blij om deze opdracht te mogen uitvoeren voor The Co-operative Group."

"We zien hernieuwde vraag van klanten en investeerders in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Deze transactie demonstreert het succes van onze strategie op basis van vooraf gecontracteerde en gefinancierde ontwikkelprojecten, in samenwerking met gerenommeerde investeringspartners als LGP," voegt de heer Goodman toe.

Andover Commercial Park strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 40 hectare met de mogelijkheid om een aanvullende 110.000 m2 aan vastgoed te ontwikkelen, bestaande uit een combinatie van hotels, opslag-, kantoor-, en winkelruimte. De locatie biedt uitstekende toegang tot het verkeersnetwerk en opgeleid personeel in de regio. Goodman zal op korte termijn beginnen met het ontwikkelen van het gebied met volledig bouwrijpe kavels, welke beschikbaar zullen zijn vanaf het einde van het jaar.

Goodman werd vertegenwoordigd door Savills en Carter Jonas, LGP door M3 en The Co-operative Group door Thomas Round.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden