Gezamenlijke VeLA-vLm workshop succes

Gezamenlijke VeLA-vLm workshop succes
09-04-2010 19:44 | Algemeen | auteur de redactie
VEGHEL - Verandermanagement is een echt vakgebied geworden en verdient dus ook dat consultants en managers binnen bedrijven er serieus aandacht aan geven. Dat is de mening van Eelco Dijkstra, die in zijn rol als voorzitter van VeLA(De Vereniging van Logistieke Adviseurs) met Arjen Wierickx van vLm(beroepsvereniging voor logistiek managers) een workshop organiseerde over verandermanagement. Het was de eerste keer dat VeLA en vLm op een dergelijke manier de krachten bundelden. Als het aan beide partijen ligt, gebeurt dat in de toekomst vaker.

De workshop vond plaats in het Innovatie Center van Vanderlande Industries in Veghel. De opkomst was goed. "Verandermanagement leeft als onderwerp", aldus Dijkstra. Vanderlande heeft als leverancier van verschillende industriële en logistieke oplossingen veel kennis van verandermanagement. Immers, het bedrijf wordt vaak ingeschakeld wanneer er bij een bedrijf sprake is van een verandering.

Levendig debat
Vanuit de vLm zijn de geluiden over de eerste gezamenlijke workshop net zo positief als vanuit VeLA. Arjen Wierickx vanuit de vLm: "Aan de grote opkomst en het levendige debat tijdens de bijeenkomst valt af te leiden dat het thema absoluut actueel is. En over de samenwerking, die beviel goed. Veel VeLA leden zijn vLm-lid en veel vLm leden zijn werkzaam als adviseur. Met elkaar hadden we voor deze bijeenkomst vrij snel een boeiend thema gevonden."De workshop verandermanagement krijgt dus als het aan veel aanwezigen en de organisatie zelf ligt absoluut een vervolg. Verandermanagement is uitgegroeid tot een heus vakgebied binnen de logistieke sector waarbij kennis en kennisontwikkeling een belangrijke rol spelen. In tijden waarin ontwikkelingen elkaar in een steeds hoger tempo opvolgen is het zaak om kennis op peil te houden is de mening van VeLA.

Dijkstra: "Gedrag en communicatie zijn belangrijke additionele vaardigheden die bijdragen aan het succes van advies- en implementatietrajecten en bij veranderingsprocessen bij bedrijven. Ook op dit vlak is het goed om samen te werken met onder meer vLm in hoe scholing en kennisworkshops kunnen dienen om adviseurs in Nederland qua internationale trends en ontwikkelingen op het allerhoogste niveau te brengen en te houden."Aandacht menskant verandermanagement
Volgens één van de aanwezigen bij de workshop, Godelieve Meeuwissen, van Jeroen van den Berg Consulting, is technische kennis de basis. "Maar veranderprojecten kunnen alleen slagen als er voldoende aandacht is voor de menskant. Als projectorganisator, bijvoorbeeld bij WMS-projecten, moet je weten wie wat kan en zo het beste talent bij het project zoeken."

Het goede gevoel van de workshop verandermanagement smaakt naar meer. Eelco Dijkstra: "Wij zullen dit jaar als VeLA-Bestuur daarom meerdere initiatieven ontplooien om kennisontwikkeling van en samenwerking tussen VELA leden en andere verenigingen en organisaties te bevorderen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden