Chep levert milieuvriendelijke logistieke oplossing voor marktleider in de voedingsector

Chep levert milieuvriendelijke logistieke oplossing voor marktleider in de voedingsector
08-04-2010 16:23 | Algemeen | auteur de redactie
Wellicht één van 's werelds meest bekende ketchup zal vanaf nu in de supermarkten aangeleverd worden op blauwe Euro pallets van CHEP. Heinz gebruikt al enige tijd CHEP pallets voor het vervoer van een aantal producten en dit is nu uitgebreid naar ketchup. Hierdoor zal Heinz de CO2 emissies, die door de transportactiviteiten worden gegenereerd, aanzienlijk reduceren.

"Onze samenwerking met CHEP in Duitsland heeft aangetoond dat het gebruik van hun pallets resulteert in een eenvoudiger, sneller en bovendien milieuvriendelijker logistieke activiteit", aldus Jens Plachetka, Managing Director, H.J. Heinz GmbH. "We zijn zeer verheugd met de uitbreiding van onze samenwerking met CHEP."

In Duitsland werken Heinz en CHEP al een aantal jaren samen. Dit omvat de levering van een aantal producten waaronder soepen, stoofpotjes en bereide maaltijden van Sonnen Bassermann, een bedrijf dat in 1999 door Heinz werd overgenomen. De leveringen gebeurden op blauwe halve en kwart pallets van CHEP. Zoals talloze andere bedrijven in Duitsland gebruikt Heinz nu ook de Euro pallets van CHEP naast andere types CHEP pallets. Zodoende stapt het bedrijf af van het systeem met witte ruilpallets. Het Europese contract tussen CHEP en Heinz is goed voor nagenoeg 1 miljoen palletbewegingen per jaar. In Duitsland, de grootste markt, zijn dat 200.000 bewegingen.Naast de toename in efficiëntie, was de geringe impact van deze werkwijze op het milieu een sleutelfactor in de beslissing van Heinz om over te stappen naar CHEP. "Dank zij CHEP's uigekiende systeem van poolingbeheer, behoren de dure verplaatsingkosten bij ruilpallets en de slechts gedeeltelijk met lege pallets geladen vrachtwagens op de wegen die het milieu belasten nu definitief tot het verleden," verduidelijkt de heer Plachetka.

De milieucalculator van CHEP, ontwikkeld om te berekenen wat de milieugerelateerde voordelen zijn voor producenten die overwegen over te stappen van uitwisselingsystemen en wegwerp pallets naar gepoolde pallets van CHEP, laat zien dat Heinz Duitsland over een periode van tien jaar 16,200 ton CO2 emissies zal uitsparen gewoon door met CHEP te werken. Het programma berekent dat er door het recyclen van pallets ongeveer 25.000 bomen gespaard worden, wat overeenkomt met 88 hectare bos.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden