Ahrma onthult revolutionaire smart pallet op K-Messe

Ahrma onthult revolutionaire smart pallet op K-Messe
29-06-2016 10:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DÜSSELDORF(D) - De Nederlandse startup Ahrma introduceert een revolutionaire pallet dit najaar op de K-Messe in Düsseldorf, de grootste internationale beurs voor de kunststofindustrie. Ahrma combineert nieuwe, innovatieve materialen met het Internet of Things, door hoogwaardige kennis en goed gecoördineerde pool- en verhuurdiensten toe te passen.

Dat zorgt voor optimale controle over de supply chain, lagere kosten en aantoonbare voordelen op het gebied van duurzaamheid. Momenteel test een beperkte groep triple-A-klanten deze ‘pallet loaded with innovation’ in de praktijk.

Erik de Bokx, algemeen directeur van Ahrma: “De palletindustrie heeft in de afgelopen vijftig jaar geen belangrijke vernieuwingen laten zien. Ahrma wil koploper zijn in deze sector door het Internet of Things toe te passen in de supply chain logistiek. We bieden meer dan alleen een innovatie. We hebben een traditioneel product getransformeerd naar het speelveld van de nieuwe economie van delen, beschermen en duurzaamheid.”

Fysieke palletkenmerken

De pallet van Ahrma combineert de beste eigenschappen van zowel houten als plastic pallets. Door de PU-coating Elastocoat® C van BASF toe te passen op een speciaal door Greenpanel ontwikkelde constructie van houtcomposiet heeft Ahrma een pallet ontwikkeld die enorm sterk is en die langer meegaat en minder weegt dan andere pallettypes. De pallet wordt in onderdelen geproduceerd die met een speciale lijm worden gemonteerd op de locatie waar de pallet voor het eerst wordt gebruikt. De lijm is speciaal hiervoor ontwikkeld door Henkel.

Het Internet of Things

De in elke pallet ingebouwde transponder kent verschillende radioprotocollen: een langeafstandsprotocol voor fabrieks- en opslagbereik en een protocol voor de korte afstand dat scannen met behulp van de smart phone mogelijk maakt. De transponders communiceren met slimme ontvangers die op strategische plaatsen op het terrein van de klant zijn aangebracht. Zo’n intelligent systeem biedt grote voordelen in de markt voor herbruikbare transportverpakkingen.

Het kan zelfs de nieuwe standaard in de markt worden, omdat alle verpakkingen gemakkelijk real time gevolgd kunnen worden via track & trace, met slechts een paar eenvoudige handelingen, tegen minimale kosten en met minimale investeringen in infrastructuur. Bovendien kan de transponder versnelling, temperatuur en gewicht meten. Dat levert gebruikers waardevolle operationele informatie op, dankzij het Ahrma Supply Chain Big Data System.

Duurzaamheidsclaim

De Ahrma-pallet is lichter in gewicht, vergeleken met andere pallettypes met dezelfde functionaliteit. Dat bespaart direct op transportkosten. De Total Cost of Ownership van de herbruikbare pallet van Ahrma biedt een uitstekend alternatief voor de dure eenrichtings verpakkingsproducten die momenteel worden gebruikt.

De unieke constructie van geperst hout is gemaakt van MDF die voldoet aan de CARB 2-normen. Bovendien zijn de componenten waaruit de pallet is opgebouwd FSC- en PEFC-gecertificeerd. Het track & trace systeem van Ahrma zorgt voor een asset managementsysteem dat optimaal gebruik van assets garandeert, waardoor er minder pallets nodig zijn in de supply chain.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden