Clicky


Jumbo Kinetic eerste bezoek aan Rotterdam bij Broekman Logistics

Jumbo Kinetic eerste bezoek aan Rotterdam bij Broekman Logistics
29-06-2016 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Jumbo Kinetic heeft de haven van Rotterdam voor de eerste keer bezocht en arriveerde op de Broekman Breakbulk Terminal (Broekman Project Services). Broekman Logistics mocht de Jumbo Kinetic op de zondagavond van 26 Juni 2016 verwelkomen. De Jumbo Kinetic is een van de twee schepen uit de K-klasse, en is uitgerust met twee 1500 ton wegende kranen die een gecombineerde lift capaciteit van 3000 ton hebben.

Totstandkoming van de relatie

De relatie tussen Jumbo en Broekman Logistics ontstond zo’n 20 jaar geleden. Broekman Logistics laadde maandelijks twee schepen van Jumbo met project cargo, waaronder gasturbines en generatoren van 300 ά 400 ton, bestemd voor de wereldwijde energiesector. Broekman Project Services bied diensten en oplossingen voor transport, behandeling van breakbulk, heavy-lift en project cargo over de hele wereld. De gunstige ligging en de connectie met het binnenland zorgen in combinatie met de ‘multi-purpose’  terminal  en het unieke ‘ Heavy Lift Centre’  kan Broekman Project Services alle modaliteiten aan.

Jumbo is een heavy lift scheepvaart en offshore transportatie en installatie bedrijf, en ontwikkeld al meer dan 45 jaartoonaangevende oplossingen voor maritiem transport. Sinds 2003 ontwikkelen zij de heavy lift capaciteit en als snel vestigde Jumbo een record in te offshore diepzee installatie markt.

Jumbo werkt volgens de waarde: "Onze filosofie is dat onze oplossingen, veiligheidseisen en de zorg voor het milieu een van de belangrijkste aspecten zijn van een betrouwbare operatie. Daarom investeert Jumbo in de laatste toonaangevende methodes, software en uitrustingen. Jumbo heeft een veelzijdig en in-house ontwikkeld heavy lift schip met een hefvermogen van 500 tot 3.000 ton. Jumbo richt zich op het opbouwen van sterke relaties met klanten, en assisteren hun klanten om hun doelen te bereiken."