Transport Online - ‘s-Hertogenbosch verzoekt heroverweging goederenlijn

‘s-Hertogenbosch verzoekt heroverweging goederenlijn

‘s-Hertogenbosch verzoekt heroverweging goederenlijn
28-06-2016 16:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

De gemeente ’s-Hertogenbosch doet een beroep op de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de geplande goederenlijn tussen Meteren en Boxtel opnieuw te beoordelen. Er ontstaan steeds meer zorgen over het nut en de noodzaak van deze goederenlijn. Ook zijn er zorgen over de gevolgen op het gebied van hinder en veiligheid.

Milieuonderzoek

Milieuonderzoek naar geluid, trillingen en veiligheid laat de negatieve consequenties voor het woon- en leefmilieu zien. Daarnaast lijkt er vanuit het ministerie onvoldoende aandacht te zijn voor onderwerpen als: een betere verdeling van het goederenvervoer,  het langzamer rijden en eventuele andere aanvullende maatregelen.

Geen passende controle

Door ’s-Hertogenbosch zijn in 2015 veel meer ketelwagons gereden dan vooraf bekend was. Ook ligt ‘s-Hertogenbosch op een zogenaamde corridor (een route naar het noorden) waar helemaal geen blijvend goederenvervoer was gepland. Dit zijn signalen dat op het vervoer van gevaarlijke stoffen onvoldoende sturing, controle en handhaving zit. 

Heroverweging

De gemeente ’s-Hertogenbosch verzoekt om het plan ernstig in heroverweging te nemen. Zeker ook gezien de investering van ruim € 700 miljoen. De gemeente vindt dat er geen gevolgen mogen zijn voor de woon- en leefomgeving. Tenslotte heeft ’s-Hertogenbosch nooit rekening hoeven te houden met een blijvende goederenroute. De stedenbouwkundige ontwikkelingen langs het spoor voorzien hier niet in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen