Transport Online - Raben Group wil Scheffler-Spedition overnemen

Raben Group wil Scheffler-Spedition overnemen

Raben Group wil Scheffler-Spedition overnemen
28-06-2016 16:54 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

OSS - Raben Group is van plan om Scheffler-Spedition over te nemen. De transactie is in afwachting van de definitieve goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Bijna 150 jaar geleden opgericht, heeft Scheffler een lange traditie op de Duitse markt. In 1964 werd het overgenomen door een bedrijf dat eigendom is van de familie Petzold. In 2015 had Scheffler meer dan 60 mensen in dienst. Het is gelegen in Langenhagen. De jaarlijkse omzet van het bedrijf is ongeveer 18 miljoen euro. De core business bestaat uit transport- en logistieke diensten met een focus op internationaal vervoer.

"Diensten aangeboden door onze bedrijven vullen elkaar aan en de competenties en ervaringen van de werknemers van Scheffler, zullen een onschatbare steun zijn voor de activiteiten van de Raben Group in deze regio. Wij zijn van mening dat dankzij deze overname we in staat zullen zijn om nog betere diensten aan te bieden aan onze klanten om onze missie te volbrengen, volgens welke we bouwen aan het concurrentievoordeel voor onze klanten", zegt Florian Zehetleitner, Head of Sales en Marketing in Raben Trans European Germany.

"De overname van Scheffler zal ons helpen om onze logistieke netwerk uit te breiden in het land dat essentieel is voor de ontwikkeling van de Raben Group en tegelijkertijd zal het ons in staat stellen om onze competenties in Duitsland op het gebied van internationaal vervoer te verbeteren, in het bijzonder naar Scandinavië", aldus Ewald Raben, CEO Raben Group.

Raben Group breidt voortdurend haar aandeel uit op de Duitse markt. In 2005 had het bedrijf 420 mensen in dienst in Duitsland. Dankzij autonome groei en acquisities, heeft het bedrijf nu meer dan 2.500 medewerkers. Gedurende die tijd is het aantal vervoersmiddelen vervijfvoudigd en de opslagcapaciteit zevenvoudig, dus vandaag de dag, kunnen klanten profiteren van 1.500 vrachtwagens en 380.000 m2 moderne magazijnruimte.

Overnames op de logistieke markt vergroten het marktaandeel, versterken de concurrentiepositie, stimuleert het uitwisselen van ervaringen, helpt ons om de synergie-effect en de schaalvoordelen te bereiken, geven ons toegang tot de lokale en mondiale markt, en ze hebben een positieve invloed op de omvang en de beschikbaarheid van onze dienstverlening.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions