Clicky

 
Transport Online - Wilhelminabrug Deventer afgesloten van 18 juli tot en met 21 augustus

Wilhelminabrug Deventer afgesloten van 18 juli tot en met 21 augustus

Wilhelminabrug Deventer afgesloten van 18 juli tot en met 21 augustus
28-06-2016 13:34 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEVENTER - Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer sluiten de Wilhelminabrug af voor groot onderhoud. Auto-, motor-, en vrachtverkeer kan vanaf maandag 18 juli 20.00 uur tot en met zondag 21 augustus 24.00 uur niet over de brug rijden.

Met deze werkzaamheden behouden we de goede conditie van de brug. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Hinder

Landbouwverkeer, hulpdiensten, buslijn 171 en brommobielen (45-kilometerauto's) kunnen tijdens de afsluiting, met de inzet van een speciale hulpbrug (een stalen plaat over het wegdek waar het betondek wordt vervangen), gebruik blijven maken van de brug. Tijdens de afsluiting zijn beide fietspaden beschikbaar voor voetgangers, fietsers en brommers. De afsluiting vindt plaats in de zomervakantie omdat dan de minste hinder is te verwachten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. 

Na de afsluiting wordt gedurende tien weken de boog van de brug geschilderd. Daardoor zijn er twee versmalde rijstroken. Er geldt dan een snelheidsbeperking. Ook is er dan één fietspad beschikbaar dat in twee richtingen kan worden gebruikt.

Tips voor minder hinder

Verkeer moet in de aangegeven periode rekening houden met verkeershinder. De vertraging kan oplopen tot meer dan 15 minuten. Indien mogelijk mijd de spits, reis met het OV of met de fiets.

Oproep

Werken aan de weg kan niet zonder overlast of hinder voor de weggebruikers. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen ook een bijdrage leveren door het volgen van de omleidingsroute en het respecteren van de snelheidslimiet. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt overlast voor de directe omgeving. Volg ook aanwijzingen op van verkeersregelaars indien deze worden ingezet.

Samenwerking

Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer werken samen aan het groot onderhoud dat tussen mei en december plaatsvindt. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als brugeigenaar, de gemeente Deventer vanuit haar rol als wegbeheerder van de N344 en eigenaar van het oostelijke deel van de brug.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats