Lamp en Licht kiest voor SAP Business One

Lamp en Licht kiest voor SAP Business One
17-03-2010 13:04 | Algemeen | auteur de redactie
EINDHOVEN - Internetgroothandel Lamp en Licht heeft voor SAP Business One gekozen om haar bedrijfsprocessen volledig te integreren. Het Valkenswaardse bedrijf gaat SAP Business One vooral inzetten voor snel beschikbare en betrouwbare stuurinformatie, de optimalisatie van de logistiek en orderafhandeling en voor een real-time afstemming tussen de financiële en voorraadadministratie. Hiervoor wordt de Warehouse Management System add-on Produmex Logisitics ingezet.

Om de koppelingen tussen de internetshop en backoffice te synchroniseren, gaat Lamp en Licht gebruikmaken van Webtools, de integraal met SAP Business One functionerende eCommerce en eCRM oplossing. SAP partner mYuice tekende voor de licentieverkoop en verzorgt de implementatie en het service en onderhoud bij Lamp en Licht.

Met SAP Business One wil Lamp en Licht een verdere internationale groei realiseren, profiteren van efficiencyvoordelen en de servicegraad naar haar klanten vergroten. Wereldwijde klanten weten nu bijvoorbeeld meteen of een product voorradig is en wat de levertijd en status van hun bestelling is. De efficiencyvoordelen laten zich vooral zien in de orderafhandeling.

Waar vroeger de bestelling eerst via een pakbon het magazijn in ging en pas daarna een check op de voorraad plaatsvond, gebeurt dat nu volledig geautomatiseerd. Verder heeft het bedrijf met SAP Business One voortdurend inzicht in de laatste cijfers op logistiek, financieel en administratief gebied.

Erik Jansen, CEO van Lamp en Licht: "Wij zijn van oorsprong een retailorganisatie maar hebben ons volledig toegelegd op de verkoop aan particulieren en bedrijven via internet. Momenteel zijn we actief in Nederland, België, Oostenrijk en Duitsland maar we willen nog verder uitbreiden. Een stabiele automatiseringsomgeving waarin alle processen efficiënt op elkaar zijn afgestemd is daarvoor een voorwaarde. In mYuice hebben we een partner gevonden die duidelijk verstand heeft van de groothandel- en internetbusiness en daardoor kan meedenken in onze processen. Ze begrijpen precies waar onze uitdagingen lagen en zijn met de perfecte oplossing gekomen."

Leon Hillebrand, Sales Manager bij mYuice: "Lamp en Licht heeft voor een oplossing gekozen die past bij hun internationale ambities. Daar hoort een volledig integrale oplossing bij die zowel aan de voorkant als aan de achterkant alle procesonderdelen op elkaar afstemt, real-time eenduidige stuurinformatie genereert en met minimale aanpassingen internationaal uitbreidbaar is."

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP: "Lamp en Licht heeft in korte tijd enorme stappen gemaakt. Het bedrijf weet wat het wil, waar het staat en waar het naar toe wil. We zijn heel blij dat ambitieuze bedrijven die hun vizier duidelijk op de toekomst en op de internationale markt hebben gericht, kiezen voor onze oplossing. SAP Business One sluit daar namelijk naadloos bij aan."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden