Transport Online - Veel overtredingen arbeidsvoorwaarden gevonden bij controle Duitse transportbedrijven

Veel overtredingen arbeidsvoorwaarden gevonden bij controle Duitse transportbedrijven

Veel overtredingen arbeidsvoorwaarden gevonden bij controle Duitse transportbedrijven
28-06-2016 11:16 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ERFURT(D) - Op 21 en 22 juni hebben 130 Duitse douane-ambtenaren zo'n 80 transport- en logistieke bedrijven in het douanegebied Erfurt, verantwoordelijk voor Thüringen, het Vogtland, de Erzgebirge, de wijk van Zwickau, gecontroleerd.

Tijdens de audit werden er bij 27 bedrijven, 24 in Thüringen en drie in West-Sachsen, bewijs gevonden van onderbetaling. In 34 gevallen, 31 in Thüringen en drie in West-Sachsen, werden bewijzen gevonden van het feit dat er geen sociale premies werden afgedragen.

Daarnaast werden twee illegale werknemers ontdekt. Ook werden drie werknemers gevonden die zwart werkten, meldt de douane.

Ook in het district Düsseldorf en Keulen werden op dezelfde twee dagen controles gehouden. Rond de 128 douane-beambten controleerden zo'n 700 werknemers waaronder voornamelijk chauffeurs.

Tijdens het onderzoek werden ook hier talrijke overtredingen gevonden als; werken onder het minimumloon, geen inhouding van sociale premies, schijnzelfstandigheid, machtsmisbruik en illegale tewerkstelling van buitenlandse chauffeurs.

De evaluatie van alle overtredingen die zijn ontdekt tijdens de controles is nog in volle gang en zal enige tijd in beslag nemen, meldt de douane.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions