Transport Online - Grote betoging tegen brexit in Londen

Grote betoging tegen brexit in Londen

Grote betoging tegen brexit in Londen
28-06-2016 10:29 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Tienduizenden mensen worden dinsdag in het hart van Londen verwacht om te protesteren tegen het vertrek van het land uit de Europese Unie (brexit). De betoging is met behulp van sociale media georganiseerd en initiatiefneemster Jessica Rodgers (23) had het London Stays (Londen blijft) genoemd. Maar om te voorkomen dat de tegenstellingen tussen Londen en de armere provincie op de voorgrond zouden komen, is de betoging nu in het kader van Stand Together (Laten we de rijen sluiten), meldden Britse media.

Volgens Rodgers is de naam van het evenement veranderd om niet te indruk te wekken dat hier wordt aangedrongen op een afscheiding van Londen van Groot-Brittannië om in de EU te blijven. Deze uitleg van Rodgers ontlokte boze reacties van demonstranten die dat juist wel willen.

De betoging wordt gehouden op Trafalgar Square. Het rijke Londen stemde donderdag in het referendum over lidmaatschap van de EU tegen de brexit. Maar vrijwel heel de rest van Engeland stemde voor de brexit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions