Transport Online - Mark de J. ontkent moord Koen Everink

Mark de J. ontkent moord Koen Everink

Mark de J. ontkent moord Koen Everink
27-06-2016 13:50 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Tenniscoach Mark de J. ontkent dat hij zakenman Koen Everink heeft vermoord. "Sinds mijn aanhouding zit ik 69 dagen onschuldig vast'', zei hij maandag tegen de rechtbank in Utrecht. Voor het eerst wordt er een openbare zitting gehouden over de strafzaak tegen hem bij de rechtbank in Utrecht.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen die hij heeft afgelegd.

Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Verdachte Mark de J. was de coach van tennisser Robin Haase.

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. volgens het Openbaar Ministerie een horloge en telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het dure horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt.

Everink en De J. gokten samen geregeld op sites. De tenniscoach had daardoor flinke schulden bij Everink opgebouwd. Op het moment van de moord op Everink zou een schuld moeten worden terugbetaald. Dat is een motief voor het misdrijf, stellen de aanklagers.

De advocaat van De J., Pieter Hoogendam, benadrukt dat er geen ruzie was over het terugbetalen van 'leningen'. Ook was hij bezig met het terugbetalen. Daarom is de schuld in zijn visie geen motief om Everink te vermoorden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions