Clicky


 


Grootste spoorviaduct van Fryslân ligt op zijn plek

Grootste spoorviaduct van Fryslân ligt op zijn plek
27-06-2016 10:27 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HARLINGEN - Zondag 26 juni is in Harlingen het grootste spoorviaduct van Fryslân op zijn plek geschoven. Het bouwwerk van in total 3000 ton werd met behulp van een schuifbaanconstructie in  uur op zijn definitieve plek geschoven. Zondag 26 juni om 08.30 uur is het schuiven gestart van het 60 meter lange spoorviaduct.

Het spoorviaduct is onderdeel van de nieuwe N31 door Harlingen. De nieuwe N31 wordt een autoweg met 2x2 rijbanen en komt grotendeels verdiept te liggen. In de nieuwe situatie gaat het spoor over de verdiepte N31 heen met een spoorviaduct zonder tussensteunpunt. Het spoorviaduct is naast het spoor gebouwd, zodat binnen een stremming van 100 uur (tegelijk met andere spoorwerkzaamheden) het spoorviaduct op zijn uiteindelijke plek kan worden geschoven.

De nieuwe N31 Harlingen

De gemeente Harlingen, Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân, ProRail en Ballast Nedam werken samen aan de vernieuwing van de N31 ter hoogte van Harlingen. De weg wordt verdubbeld, wordt voorzien van een aquaduct en komt grotendeels verdiept te liggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats