Clicky


Grote brand bij recyclingbedrijf Jansen Shredder Moerdijk

Grote brand bij recyclingbedrijf Jansen Shredder Moerdijk [+foto]
26-06-2016 08:09 | Brand | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - Bij recyclingbedrijf Jansen Shredder op de Oostelijke Randweg in Moerdijk woedt zaterdagavond een grote brand, meldt de veiligheidsregio op Twitter. Dankzij een oplettende medewerker van een beveiligingsbedrijf is de brand opgemerkt. Vanwege rook- en stankoverlast krijgen omwonenden een NL-alert. Ze krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uitzetten indien men overlast ervaart.

De brand is ontstaan in een loods met een stapel van 150 ton afval kunststofvezels. De brandweer probeert met veel water (waterkanon) brandoverslag naar een naastgelegen nog grotere opslag met 1200 ton van datzelfde afval te voorkomen. Een zeer arbeidsintensieve klus die nog flinke tijd kan duren, meldt de veiligheidsregio.

Om 03.50 uur heeft de brandweer het sein 'brandmeester' gegeven. De stapel wordt nageblust en vervolgens stukje bij beetje uit elkaar getrokken om er zeker van te zijn dat er niets meer smeult of brandt. Dit werk kan tot ver in de dag duren. Door een combinatie van warm en vochtig weer kon de warmte niet weg en is er broei ontstaan in de afvalstapel, meldt de veiligheidsregio.

Jansen Shredder Recycling is één van de zes werk-maatschappijen van A. Jansen B.V. die in november 2014 is opgericht en gevestigd is aan de Oostelijke Randweg te Moerdijk. Hier worden auto shredder materiaal (Shredder Light Fraction / SLF), welvaartschroot en andere shredder stromen met behulp van een moderne scheidingsinstallatie verwerkt en gescheiden tot herbruikbare materialen. Het bedrijf verricht verder activiteiten op het gebied van beton, grond en sloopwerken, wegenbouw, asbest- en bodemsaneringen, transport en verhuur.