'Terreurverdachte opgepakt in Verviers'

'Terreurverdachte opgepakt in Verviers'
25-06-2016 14:05 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Speciale antiterreureenheden van de Belgische politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigjarige terreurverdachte gearresteerd. De Franstalige televisiezender RTL meldde eerder dat de man zichzelf zondag wilde opblazen tijdens de EK-voetbalwedstrijd van België tegen Hongarije, op een plek waar fans de wedstrijd zouden volgen op een groot scherm. Het Federaal Parket heeft dat zaterdag weersproken.

Volgens het parket waren er geen plannen voor een aanslag en werden tijdens de huiszoeking in Verviers geen wapens of explosieven aangetroffen. Het is niet bekend of de jongen weer is vrijgelaten.

Ook in Doornik werd een terreurverdachte opgepakt, bevestigde het Federaal Parket. Volgens VTM Nieuws kunnen de verdachten niet gekoppeld worden aan bestaande terrorismedossiers en is er mogelijk sprake van een nieuwe terreurcel.

In Verviers bij Luik rolde de politie begin vorig jaar een terreurcel op. Die groep zou onder leiding hebben gestaan van Abdelhamid Abaaoud, die betrokken was bij de terreuraanslagen in Parijs in november en kort daarna werd doodgeschoten door de Franse politie.

In Brussel zijn dit weekeinde twee evenementen afgelast vanwege terreurdreiging. De anti-Sabam Street Rave en Brxsel Jardin gaan niet door, op last van lokale autoriteiten. Voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije zondag heeft Brussel geen extra maatregelen genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden