Transport Online - Vrachtwagen met kalkoenen gecontroleerd [+foto]

Vrachtwagen met kalkoenen gecontroleerd

Vrachtwagen met kalkoenen gecontroleerd [+foto]
24-06-2016 11:00 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

ZEVENBERGEN - [update 11:58 uur] Op de A17 ter hoogte van Zevenbergen is een chauffeur van een vrachtwagen met kalkoenen gecontroleerd.

Agenten zagen de vrachtwagen op donderdag 23 juni rond 16:30 uur langs de snelweg geparkeerd staan. Het voertuig was beladen met kalkoenen. De kalkoenen hadden het, volgens de politie, zichtbaar veel te warm, waren sloom en hapten naar lucht.

Op dat moment was de buitentemperatuur 29,5 graden Celsius. De vrachtwagen stond in de zon geparkeerd. Het voertuig had geen mogelijkheid de dieren te koelen, anders dan te blijven rijden en door de wind gekoeld te worden.

De chauffeur werd hier op aangesproken en de dienders legden een aantal zaken vast. De zaak is vervolgens overgedragen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Volgens de eigenaar van de vrachtwagen zit het verhaal iets anders in elkaar. "Onze chauffeur had vier uur gereden en hield gewoon drie kwartier pauze. Hij had de zeilen open geschoven zodat de dieren meer lucht kregen. Iemand zag dat en heeft de politie gebeld. De politie wist geen raad met de situatie en heeft de NVWA gebeld. Deze adviseerde direct de vrachtwagen te laten vertrekken omdat anders de dieren zeker dood zouden gaan. Alle dieren zijn levend bij het slachthuis aangekomen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions