Clicky


Eerste Scania voor G&D Construct

Eerste Scania voor G&D Construct
24-06-2016 10:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

SINT KATELIJNE WAVER(B) - G&D Construct heeft onlangs zijn eerste Scania gekocht, een G410 met 4 assen en Palfinger-kraan. De directie van het bedrijf uit het Belgische Sint Katelijne Waver werd over de streep getrokken door de service en medewerking van Scania.

G&D Construct is gespecialiseerd in metaalconstructies, staal, roestvrij staal en aluminium. De onderneming vervaardigt constructies op maat en voert renovaties uit voor zowel bedrijven als particulieren.

De vloot bestaat uit vier voertuigen, waaronder dus een eerste Scania. Geert Wouters, zaakvoerder van G&D Construct legt uit waarom de keuze op Scania viel: “De samenwerking met de vertegenwoordigers van Scania verliep uitstekend. Zo werden we zeer goed geïnformeerd bij de aankoop en onze chauffeurs kregen een gedetailleerde uitleg over het optimaal gebruik van het voertuig. Tot nu toe kunnen we alleen maar tevreden zijn over de service van Scania en de samenwerking met de vestiging van Scania in Neder-Over-Heembeek.”

“Lager brandstofverbruik in vergelijking met anderen”

De nieuwe G410 Streamline van G&D Construct is uitgerust met een automatische versnellingsbak en Palfinger-kraan. “Dit voertuig wordt ingezet voor de levering van onze metaalconstructies op verschillende werven. Het is precies daarom dat het voertuig is voorzien van een Palfinger-kraan van 78 t/m. Onze nieuwkomer is nog maar enkele weken in gebruik, maar toch kunnen we nu al zeggen dat we heel tevreden zijn, zowel qua comfort als qua verbruik. Het verbruik schommelt tussen 40 en 45 liter, inclusief de brandstof voor de werking van de kraan. Door het gebruik van de kraan, verbruikt dit voertuig dus ook brandstof bij stilstand. In vergelijking met onze andere voertuigen, die ongeveer 60 l verbruiken, mogen we zonder verpinken zeggen dat ons Scania-voertuig goed scoort qua verbruik”, zegt Geert Wouters.

Onze bedrijfsvoertuigen leggen zo’n 15.000 km per jaar af. Dat is weinig, maar ze zijn dan ook heel lang bezig op de verschillende werven. De nieuwe Scania is meteen ook het allereerste Euro 6-voertuig van het bedrijf. De ervaringen met Scania zijn top, wat de volgende uitspraak ontlokt bij Geert Wouters: “Rekening houdend met de uitstekende samenwerking tussen G&D Construct en de Zweedse constructeur, gaan we bij onze volgende aankoop resoluut opnieuw voor Scania.”