Transport Online - Twee doden bij vliegtuigcrash San Francisco [+foto]

Twee doden bij vliegtuigcrash San Francisco

Twee doden bij vliegtuigcrash San Francisco [+foto]
07-07-2013 10:17 | Ongevallen | auteur de redactie
SAN FRANCISCO(Novum/AP) - Bij het vliegtuigongeluk zaterdag op de luchthaven van San Francisco zijn twee doden gevallen. Volgens het hoofd van de brandweer van de Amerikaanse stad werden de twee lichamen buiten het zwaar beschadigde toestel gevonden. De identiteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekend.

Meer dan 180 slachtoffers werden overgebracht naar negen ziekenhuizen in de omgeving. De meesten van hen waren slechts lichtgewond, maar 49 slachtoffers zouden in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

De Boeing 777 van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines, met meer dan driehonderd passagiers en bemanningsleden aan boord, maakte zaterdag rond het middaguur lokale tijd een harde landing op de internationale luchthaven van de Californische stad. Daarbij verloor het toestel zijn staartstuk en vatte het vlam.


Het vliegtuig van Asiana Airlines kwam uit Seoul. Passagiers moesten het vliegtuig verlaten via de opblaasbare glijbanen die in noodgevallen kunnen worden gebruikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions