Clicky


Grote nationale staking in België

Grote nationale staking in België [+foto's&video]
24-06-2016 09:39 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Belgische socialistische vakbonden ABVV en ACOD staken vandaag voor een laatste keer voor het ingaan van de zomervakantie tegen het beleid van de Belgische regering. Vooral bij het openbaar vervoer is er heel wat overlast.

In Vlaanderen is het spoorverkeer "verstoord", in het zuiden van het land "zwaar verstoord", zo klinkt het op Twitter. De NMBS raadt reizigers aan niet op de trein te rekenen om zich van A naar B te verplaatsen. Het bedrijf betreurt dat de staking opnieuw de plannen van haar reizigers fors in de war kan sturen, en "zal er dan ook alles aan doen om de hinder zoveel mogelijk te beperken".

Ook op de vliegvelden worden stakingen en verstoringen verwacht.,

Havenverkeer

Als het aan de socialistische vakbond ACOD ligt, blijven vandaag ook alle sluizen dicht. "De havens moeten plat. We mikken op economische schade", zo klinkt het. Er zal vandaag waarschijnlijk dan ook geen enkel groot schip de haven van Antwerpen, Gent, Zeebrugge of Oostende in of uit varen.

De politie Antwerpen heeft al aangegeven dat een blokkade van de haven van Antwerpen niet getolereerd wordt.

http://www.transport-online.nl/site/72660/40-niet-handsfree-bellende-vrachtwagenchauffeurs-op-de-bon-geslingerd-op-a58-en-a59/