Clicky

 
Transport Online - Acties bij easyJet gaan niet door

Acties bij easyJet gaan niet door

Acties bij easyJet gaan niet door
23-06-2016 22:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) annuleert de voor vrijdag 24 juni aangekondigde werkonderbrekingen bij easyJet. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt.

Omdat vrijdag ook een kort geding plaatsvindt over de inzet van 'stakingsbrekers' door easyJet, heeft de VNV besloten de rechterlijke uitspraak hierover af te wachten voor er nieuwe acties komen. De Britse prijsvechter meent zelf met de inzet van andere piloten uit de eigen organisatie volledig in zijn recht te staan. Het had al aangegeven de zaak met vertrouwen tegemoet te zien.

De rechtszaak dient in Haarlem, om 13.30 uur. "Afhankelijk van de uitspraak van de rechter zullen we bepalen hoe toekomstige acties eruit gaan zien”, aldus VNV-president Steven Verhagen.

De easyJet-piloten zouden vrijdag voor de tweede keer het werk neerleggen, ditmaal voor 24 uur. De vakvereniging ligt overhoop met easyJet over de arbeidsvoorwaarden van de piloten. Die werken op individuele contracten waarmee ze volgens de bond veel slechter af zijn dan collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen. De VNV dringt aan op een cao waarin die verschillen zo veel mogelijk worden rechtgetrokken. EasyJet vindt dat daarmee al vorderingen zijn gemaakt en noemt de acties daarom overbodig.

Gesprekken tussen de partijen hebben tot op heden niet tot "concrete voortgang'' geleid, aldus de VNV, die benadrukte dat er ook geen toenaderingspoging heeft plaatsgevonden nadat de tweede, nu geannuleerde staking, werd aangekondigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions