Clicky


 


Politie ontmantelt professioneel drugslab in Maarheeze

Politie ontmantelt professioneel drugslab in Maarheeze [+foto's]
23-06-2016 17:07 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

MAARHEEZE - De politie ontdekte woensdagmiddag in de stallen van een leegstaand agrarisch bedrijf aan Het Laar in Maarheeze een professioneel drugslab. In de loop van de avond werd een 46-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Het lab wordt ontmanteld.

Het pand stond op het punt openbaar verkocht te worden en om die reden controleerde woensdag een makelaar het perceel. Hij ontdekte een ruimte met een groot aantal tonnen waarin vermoedelijk chemische stoffen zaten. De gealarmeerde politie schakelde direct specialisten van de Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de brandweer in. Zij vonden behalve tonnen met chemicaliën ook een professioneel drugslab.

Het aangetroffen lab was ingericht met meerdere ketels die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. In het proces werden waarschijnlijk basisstoffen omgezet in grondstoffen, die weer werden verwerkt tot amfetamine-olie. Er waren geen aanwijzingen dat de laatste stap in het proces, het verwerken naar poeder, ook in dit lab gebeurde.

Verdeeld over meerdere stalruimtes stonden bij elkaar honderden vaten met diverse chemicaliën opgeslagen. Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing zijn samen met de LFO de hele avond bezig geweest met sporenonderzoek. In de vroege ochtend is een start gemaakt met de ontmanteling van het lab, die waarschijnlijk de hele dag in beslag zal gaan nemen.

Woensdagavond werd de voormalig eigenaar van de stallen thuis aangehouden. Hij zit vast voor verder verhoor en is inmiddels in verzekering gesteld.  Zijn eventuele betrokkenheid bij het lab wordt onderzocht, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions