Clicky


Rhenus opent vestiging in Dubai en zet eigen organisatie op in de Verenigde Arabische Emiraten

Rhenus opent vestiging in Dubai en zet eigen organisatie op in de Verenigde Arabische Emiraten
23-06-2016 16:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

De Rhenus Groep heeft een eigen organisatie in de Verenigde Arabische Emiraten opgezet en een eerste kantoor in Dubai geopend. Deze organisatie opereert onder de naam Rhenus Logistics Gulf DWC LLC, een volledige dochteronderneming van de Rhenus Groep. Dit bedrijf is sinds 1 mei 2016 actief.

Rhenus Logistics Gulf DWC is gespecialiseerd in lucht- en zeevervoer, en regelt douaneformaliteiten voor import en export. Daarnaast is het onder meer verantwoordelijk voor projectactiviteiten, opslag en vervoer over de weg naar landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC). “We hebben dit nieuwe nationale bedrijf met een eigen managementstructuur opgericht om nieuwe transportroutes op te zetten en ons productaanbod uit te breiden”, vertelt Gerrit Kloezeman, algemeen directeur bij Rhenus Logistics Gulf DWC.

Het nieuwe kantoor bevindt zich in Dubai Logistics City, een van de zes clusters van de vrije handelszone van Dubai World Central (DWC). Verschillende soorten vervoer, productie en logistieke ruimte zijn met elkaar verbonden via de strategisch interessante locatie tussen Al Maktoum International Airport, dat in de toekomst een van de grootste luchthavens ter wereld wordt, en de Jebel Ali Seaport. Zodra de laatste fase van de uitbreiding bij de luchthaven is voltooid, moet de faciliteit 16 miljoen ton vracht en 220 miljoen passagiers per jaar gaan verwerken.

Dubai heeft een leidende positie als logistiek knooppunt voor de hele regio en ver daarbuiten. "We willen ons vooral op import richten. Onze condities voor lucht- en zeevervoer zijn zeer aantrekkelijk, vooral voor Dubai; bovendien kunnen wij ervoor zorgen dat andere Rhenus divisies ook hier tot de markt kunnen toetreden", aldus Gerrit Kloezeman.

De diensten worden voor de volledige Verenigde Arabische Emiraten aangeboden en er zijn plannen om naar andere gebieden in het Midden-Oosten uit te breiden. "We hebben onze expeditiediensten naar Doha in Qatar eerder dan gepland kunnen uitbreiden omdat er veel vraag naar is", vertelt Gerrit Kloezeman.