Clicky


Gefco en Russisch Exportcentrum tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gefco en Russisch Exportcentrum tekenen samenwerkingsovereenkomst
23-06-2016 13:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SINT PETERSBURG - GEFCO, lid van de Russische spoorwegen RZD, en het Russisch exportcentrum (REC) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om Russische en internationale exportbedrijven wereldwijde logistieke oplossingen te bieden.

Dit strategische partnerschap doelt op de bevordering van de Russische exportcapaciteiten, van de autosector tot andere strategische productiesectors. Vandaag vond de officiële ceremonie plaats voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de naamloze vennootschap REC, vertegenwoordigd door zijn Algemeen Directeur, Peter Fradkov, en de GEFCO-groep, vertegenwoordigd door zijn Bestuursvoorzitter, Luc Nadal, in het Internationale Economische Forum van Sint-Petersburg.

Een combinatie van aanvullende deskundigheid

Met deze overeenkomst leggen het REC en GEFCO een driejarige samenwerking vast om Russische en in Rusland gebaseerde exporteurs van de industriële sector te ondersteunen. Beide partijen zullen gebruik maken van elkaars potentieel en deskundigheid om praktische maatregelen in te voeren als support voor exporteurs en toegang tot buitenlandse markten op lange termijn te vereenvoudigen.

Als overheidsinstelling voor exportondersteuning, opgericht als onderdeel van de Vnesheconombank met de steun van de regering van de Russische Federatie, zal het REC advies verstrekken aan Russische exporteurs op juridisch en financieel gebied en commerciële ontwikkeling.

Als wereldwijd logistiek integratiebedrijf met 65 jaar deskundigheid in complex supply chain management, verstrekt GEFCO logistieke en transport deur-tot-deur-oplossingen en toegang tot zijn wereldwijde netwerk. Dankzij de steun van de Russische Spoorwegen, zijn belangrijkste aandeelhouder en zijn aanwezigheid op de Russische markt sinds 2003, zal GEFCO een logistieke brug verstrekken aan exportondernemingen.

Het combineren van de knowhow van het REC en GEFCO zal hun klanten en partners de volgende voordelen bieden:

  • kennis van essentiële markten (van voorbereidende studie tot de uiteindelijke invoering van het logistieke plan)
  • toegang tot een wereldwijd netwerk van agentschappen en transporteurs in meer dan 150 landen
  • deur-tot-deur-oplossingen, met inbegrip van douane- en belastingformaliteiten, met een hoog niveau en homogene normen van ondernemingsdiensten

Het bevorderen van Russische exportcapaciteiten

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst en de ondersteunende informatie van REC, krijgt GEFCO de gelegenheid zijn aanwezigheid in Rusland uit te breiden en zijn deskundigheid m.b.t. algemene procedures van export logistiek te verstrekken.

GEFCO zal Russische exportondernemingen begeleiden bij het opbouwen van een strategisch exportplan en marktpenetratie.

“Ik stel de ondertekening van deze samenwerking tussen GEFCO en het Russische Exportcentrum zeer op prijs. Als hoofd van een wereldwijde logistieke dienstverlener, weet ik hoe strategisch logistiek en transport voor ondernemingen zijn die op zoek zijn naar internationale groei. Persoonlijk zie ik deze overeenkomst als een strategisch partnership dat Russische ondernemingen aanzienlijk kan helpen de wereldwijde concurrentie het hoofd te bieden en duurzame posities te verkrijgen in de wereldwijde economie”, aldus Luc Nadal.

Petr Fradkov, die de functie van Algemeen Directeur van het REC bekleedt sinds zijn oprichting, becommentarieerde de overeenkomst als volgt: “GEFCO is een erkende wereldwijde deskundige op het gebied van logistiek met een geweldige geschiedenis en onberispelijke reputatie. De onderneming werkt al meer dan 10 jaar in Rusland, heeft een breed vertegenwoordigd kantorensysteem in het land. Daarom gaan wij graag met de samenwerking van start in het kader van de ondertekende overeenkomst. Hierdoor kunnen wij niet alleen onze ervaring delen in exportontwikkeling en support aan exporteurs, maar ook breedschalige projecten invoeren, industriële conferenties organiseren, informatie en ervaring uitwisselen m.b.t. logistieke en belastingprocedures, budgettering, optimalisering van aanvoer en een breed scala van andere processen. Ik weet zeker dat de samenwerking tussen het Russische exportcentrum en de GEFCO-Groep wederzijds voordelig en succesvol zal zijn.”