Transport Online - Nieuwe DAF voor 'vloeiend vervoer' bij ITC Holland Transport

Nieuwe DAF voor 'vloeiend vervoer' bij ITC Holland Transport

Nieuwe DAF voor 'vloeiend vervoer' bij ITC Holland Transport
22-06-2016 20:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OSS - Onlangs heeft ITC Holland Transport uit Oss een nieuwe DAF XF 440 FT met Space Cab in gebruik genomen. De DAF is geleverd door Allers Bedrijfswagens Oss BV. Binnenkort volgen er nog twee, die eveneens een taak krijgen in het ‘vloeiend vervoer’, zoals de bedrijfsslogan luidt. ITC Holland Transport zweert bij DAF, al tientallen jaren. Meer dan de helft van de vloot (65 trekkers) bestaat uit trucks van dit merk.

"De gunstige kilometerkostprijs en de service van DAF geven de doorslag", stelt Dominicus van Schaick, directeur-eigenaar van ITC Holland Transport. "De onderdelenvoorziening is bij DAF prima voor elkaar, en ook de service onderweg is uitstekend." Het zijn belangrijke aspecten in het transport van vloeibare levensmiddelen. "Want", zo zegt Van Schaick, "we rijden met bederfelijke waar en dan kun je niet te lang stilstaan. Daarbij zijn lage gebruikskosten in ons vakgebied bepalend om concurrerend in de markt te kunnen staan."

Bij het transport van vloeibare levensmiddelen is een zo hoog mogelijk laadvermogen van belang. Zeker bij geconcentreerde vloeistoffen betaalt elke liter extra zich uit. Daarom is de DAF XF 440 voorzien van lichte aluminium velgen en luchtketels, voor een zo laag mogelijk eigen gewicht. De geautomatiseerde AS-tronic versnellingsbak is voorzien van software voor het vervoer van vloeistoffen om het werk voor de chauffeur zo comfortabel mogelijk te maken. Van Schaick: "Tevredenheid bij de chauffeurs telt zeker mee. Dus bij de keuze kijken we naar de inrichting van de cabine, het rijgedrag en ook de uitstraling van de truck."

ITC Holland Transport vervoert onder meer plantaardige oliën en vetten, maar ook zuivelproducten, vruchtenconcentraten en grondstoffen voor de veevoederindustrie naar afnemers in binnen- en buitenland. Tot zo’n vijfhonderd kilometer ritlengte alleen met de tankcombinatie en bij langere afstanden ook gedeeltelijk per spoor met eigen tankcontainers. Dit intermodale vervoer is inmiddels een substantieel onderdeel van het bedrijf. "Ook al rijden we bij spoedopdrachten nog steeds met de truck naar verdere bestemmingen, zoals Zuid-Italië. Gemiddeld rijdt een combinatie 115.000 kilometer per jaar", aldus Van Schaick.

De roots van ITC Holland Transport reiken terug tot de jaren twintig van de vorige eeuw. Toen is het bedrijf onder de naam Linders opgericht in het Noord-Brabantse Reek. Na de Tweede Wereldoorlog concentreerde de onderneming zich op het vervoer van melk en later dus van nog veel meer vloeibare levensmiddelen. Op de thuisbasis in Oss maakt ITC gebruik van een eigen reinigingsinstallatie voor het schoonmaken van de tanks. Het bedrijf beschikt ook over een bioreactor om het afvalwater van de tankreiniging op een duurzame manier te zuiveren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions