Clicky

 
Transport Online - Van der Aart komt er vanaf met voorwaardelijke boete

Van der Aart komt er vanaf met voorwaardelijke boete

Van der Aart komt er vanaf met voorwaardelijke boete
22-06-2016 09:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - In tegenstelling tot de eerdere eis van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank van Leeuwarden dinsdag 21 juni geoordeeld dat van der Aart slechts een voorwaardelijke boete van € 2.500 opgelegd krijgt. 7 juni eiste het OM nog een geldboete van 10.000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur.

Volgens het OM had van der Aart jarenlang chauffeurs uitgebuit. De chauffeurs stonden bij van der Aart op de loonlijst maar verhuurden tegelijkertijd als zelfstandigen hun vrachtwagens uit aan van der Aart. Volgens van der Aart hebben zo'n 80 chauffeurs van deze constructie gebruik gemaakt.

Velen van hen zijn in grote financiële problemen geraakt door deze constructie. De ILT onderzocht de zaak en legde het bedrijf een last onder dwangsom op. Doordat het illegale business model van het bedrijf niet langer kon worden voortgezet ging het bedrijf in mei 2015 failliet.

De rechter oordeelde gisteren dat de eis van het OM te hoog was. Dick van der Aart krijgt nu een voorwaardelijke boete van 2.500 euro voor elke keer dat hij opnieuw de fout in gaat.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions