Driekwart meer winst voor pakketbedrijf FedEx

Driekwart meer winst voor pakketbedrijf FedEx
22-06-2016 00:20 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

MEMPHIS - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx, sinds kort de eigenaar van TNT, heeft afgelopen jaar een winst van 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro) in de boeken gezet. Dat is bijna driekwart meer dan in het voorgaande jaar.

FedEx rapporteerde dinsdag een omzet van 13 miljard dollar over het eind mei afgesloten boekjaar. Dat is ruim 7 procent meer dan een jaar eerder. De pakketbezorger wist ook de winstmarge op te vijzelen, mede dankzij besparingen op de brandstofrekening.

In het vierde kwartaal leed FedEx een verlies van 70 miljoen dollar. Dat kwam ook door kosten in verband met de overname van TNT, maar veel zwaarder woog een grote pensioenlast. Vorig jaar moest het bedrijf echter een nog grotere tegenvaller incasseren op de oudedagsvoorziening van zijn personeel, waardoor het verlies toch afnam.

Voor het lopende boekjaar waagt FedEx zich nog niet aan voorspellingen. Het bedrijf kan nog niet inschatten hoe de resultaten bij TNT zich zullen ontwikkelen, en welke invloed de integratiekosten zullen hebben op de winst, liet het weten.

Een van de gevolgen van de eind mei afgeronde overname, is dat het Europese hoofdkantoor van FedEx verplaatst is van Brussel naar Hoofddorp. Verder is nog onduidelijk of de werkgelegenheid zal lijden onder de samensmelting. Groot banenverlies wordt evenwel niet voorzien omdat de mondiale pakketmarkt sterk groeit.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden