Transport Online - Frankrijk erkent onterechte boetes dubbelbemand rijden

Frankrijk erkent onterechte boetes dubbelbemand rijden

Frankrijk erkent onterechte boetes dubbelbemand rijden
21-06-2016 14:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Frankrijk erkent dat er onterecht boetes zijn uitgeschreven voor het niet houden van pauzes bij dubbelbemande ritten. Dat meldt TLN dinsdag.

In een brief instrueert het Franse Ministerie alle handhavingsinstanties om richtsnoer twee te respecteren. Dat betekent dat wanneer de tweede bestuurder beschikbaar is om te rijden en naast de bestuurder van voertuig zit terwijl hij niet de bestuurder helpt het voertuig te besturen, hij 45 minuten van die beschikbaarheidstijd als pauze kan worden beschouwd. Deze tijd wordt met dit teken aangemerkt. Het betekent ook dat alle opgelegde boetes moeten worden teruggedraaid.

Brief meenemen

TLN adviseert de brief van het Franse ministerie met richtsnoer twee in het Frans mee te geven aan de chauffeurs voor het geval de instructie bij de handhaver nog niet bekend is. Mochten er dan onverhoopt toch nog problemen ontstaan, neem dan onmiddellijk contact op met TLN.

Borgsom terugvorderen

Diegenen die al een boete (borgsom) hebben betaald voor het ontbreken van de pauzes (overschrijding continue rijtijd) terwijl er dubbelbemand werd gereden, kunnen te zijner tijd de betaalde borgsom weer terugvragen, wanneer blijkt dat deze onterecht werd opgelegd. De boete wordt niet automatisch gerestitueerd en de procedure kan per rechtbank verschillen, meldt TLN.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions