Clicky


 


'Meer werkbare regeling voor invoering containerweegplicht'

'Meer werkbare regeling voor invoering containerweegplicht'
21-06-2016 11:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN), expediteursvereniging FENEX, verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex zijn blij dat het kabinet bij de invoering van de internationale containerweegplicht rekening houdt met de doorstroming van containers in Nederland. Dit is volgens de organisaties goed nieuws voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Vanaf 1 juli zijn verladers en expediteurs verplicht om het gewicht van een container te verifiëren voordat de container aan boord van een schip geladen wordt. Het ministerie van infrastructuur en milieu publiceerde afgelopen vrijdag de Nederlandse invulling van de internationale regelgeving.

Mede op advies van TLN, FENEX, EVO en Fenedex kiest de Nederlandse overheid voor een flexibele methode; een regeling waarbij bedrijven die gebruik willen maken van een gecertificeerde berekenmethode een eenvoudige procedure kunnen volgen.

Dit betekent dat ieder bedrijf dat deze procedure volgt automatisch gebruik mag maken van methode 2. Zij hoeven niet te beschikken over aparte certificeringen, zoals AEO of ISO-certificeringen, of aan extra eisen te voldoen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions