Clicky

 
Transport Online - Goederenvervoer per spoor gestegen

Goederenvervoer per spoor gestegen

Goederenvervoer per spoor gestegen
21-06-2016 09:23 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het vervoer van goederen over spoor is vorig jaar met 7 procent gestegen. In totaal werd 42 miljoen ton aan goederen - vooral containers, kolen en ertsen - met de trein vervoerd. Verreweg het grootste deel van de treinen (70 procent) reed van of naar Duitsland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

Hoewel Nederland een van de drukste spoornetten van de EU heeft, is het goederenvervoer per spoor relatief beperkt. Het spoornet wordt hier vooral voor passagiersvervoer gebruikt. Daar komt bij dat Nederland veel goederen (40 procent) vervoert per binnenvaart.

Het spoor speelt nauwelijks een rol in het binnenlandse vrachtvervoer. Van de vervoerde goederen in Nederland ging 2,4 procent via het spoor. Dat komt neer op 4 miljoen ton in 2015, een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Van het grensoverschrijdende vervoer kwam 9 miljoen ton goederen Nederland binnen en verliet 27 miljoen ton goederen het land. Nog eens 2 miljoen ton goederen werd over Nederlands grondgebied vervoerd, zonder hier geladen of gelost te worden.

Duitsland is de grootste speler in het Europese goederenvervoer over het spoor. De oosterburen waren goed voor 23 procent van het spoorvervoer, tegenover 2,5 procent voor Nederland.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions