Clicky


Drukke avondspits door de regen

Drukke avondspits door de regen
20-06-2016 17:56 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Het slechte weer zorgde maandag voor de op één na drukste avondspits van het jaar. In totaal stond het maandagavond over een lengte van 584 kilometer vast op de Nederlandse wegen. Het hoogtepunt lag rond 17:50 uur. Dat meldde de ANWB.

Alleen op 26 april was het drukker. Toen stond in de avondspits 685 kilometer file op snel- en provinciale wegen, wat te wijten was aan hevige hagelbuien.

De regen zorgde er maandagavond voor dat bijna alle dagelijkse files langer waren dan normaal. Vooral rond Amsterdam leidde de neerslag tot veel vertraging. Een technische storing in de Zeeburgertunnel maakte het daar nog erger.

Eendjes op de weg zorgden op de A9 bij Diemen richting Alkmaar voor vertraging. Wateroverlast zette de A12 bij Wageningen, de A20 bij Rotterdam en de A28 bij Leusden onderwater. Op dat laatste punt waren maandag tegen 22.00 uur nog steeds twee rijstroken dicht. Vermoedelijk duurt het nog tot 23.00 uur voordat het water daar helemaal weg is en de rijstroken weer begaanbaar.

De regenval had betrekkelijk weinig ongelukken tot gevolg. De vertragingen ontstonden voornamelijk door langzaam rijdend verkeer.