Transport Online - Twee aanhoudingen voor belagen Connexxion busjes Almere

Twee aanhoudingen voor belagen Connexxion busjes Almere

Twee aanhoudingen voor belagen Connexxion busjes Almere
20-06-2016 13:37 | Criminaliteit | auteur ANP

ALMERE - De politie heeft twee mannen in Almere aangehouden die worden verdacht van het vernielen van servicebusjes van vervoerbedrijf Connexxion. De vervoerder wordt al enige tijd geplaagd door een reeks van vernielingen in die plaats. Met name ruiten van passagiersbussen zijn het doelwit van vandalen, meldt de politie.

De mannen van achttien en 24 jaar oud werden vrijdag aangehouden. De eerste vernielde op 24 mei de ruit van een servicebusje. De Almeerder deed dat omdat hij even daarvoor door medewerkers van het vervoerbedrijf met een boete de bus was uitgezet voor zwartrijden. De tweede man, een 24-jarige Almeerder, gooide op 16 mei een steen tegen de zijkant van een soortgelijk busje. Medewerkers van het bedrijf hadden hem kort daarvoor betrapt toen hij bezig was om fietsen op de busbaan te zetten.

Connexxion heeft de afgelopen weken in Almere aan de lopende band te maken met vernielingen. In de Kruidenwijk werden bussen bekogeld met stenen. De onderneming staakte het busvervoer eerder kort na een aantal van dergelijke incidenten op rij. Vorige week legden chauffeurs van Connexxion enkele uren het werk neer nadat een boze klant een ruit van een bus insloeg. Een passagier kreeg daardoor glas in een oog.

De gemeente nam onlangs maatregelen in een poging de vernielingen een halt toe te roepen. Ze werden losliggende stenen langs de routes verwijderd en is extra camera- en politietoezicht ingevoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions