Transport Online - Derde rijstrook A12 richting Utrecht tussen Grijsoord en Ede open

Derde rijstrook A12 richting Utrecht tussen Grijsoord en Ede open

Derde rijstrook A12 richting Utrecht tussen Grijsoord en Ede open
20-06-2016 11:54 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

EDE - De verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken is zo goed als klaar. Na een tweede weekendafsluiting van 17 tot 20 juni heeft Rijkswaterstaat vanmorgen ook in de richting van Utrecht drie rijstroken kunnen openstellen.

Op 2 juli markeert Rijkswaterstaat de afronding van dit wegverbredingsproject. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): "We hebben de afgelopen jaren al grote delen van de A12 uitgebreid. Met deze verbreding van de weg tussen Ede en Grijsoord nemen we afscheid van een groot fileknelpunt en zorgen we er voor dat mensen en goederen vlotter op de plek van bestemming komen. Dat is goed voor de bereikbaarheid van de regio en goed voor de economie."

Veel werk in korte tijd

Het project is door een slimme planning en innovatief te werken in 16 maanden tijd opgeleverd. Begin februari 2015 startte de wegverbreding A12 Ede Grijsoord. In 16 maanden is de A12 tussen Ede en Grijsoord in beide richtingen over 11 kilometer verbreed van twee naar drie rijstroken, zijn acht viaducten vernieuwd dan wel aangepast aan de wegverbreding en is een aantal faunapassages gerealiseerd. Tijdens de weekendafsluiting van 17 - 20 juni werd het gehele tracé richting Ede geasfalteerd en definitieve belijning aangebracht.

Tevens werden de werkzaamheden aan een nieuwe faunatunnel onder de A12 afgerond en het resterende deel van het oude viaduct N224 verwijderd. Deze werkzaamheden zijn succesvol verlopen en daarom zijn sinds maandag 20 juni 04.30 uur ook drie rijstroken richting Utrecht beschikbaar voor het verkeer. De komende weken vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats die geen hinder geven voor het verkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions