Clicky


Politie België pakt twaalf terreurverdachten

Politie België pakt twaalf terreurverdachten
18-06-2016 10:21 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog eens twaalf terreurverdachten opgepakt. Het merendeel van hen is aangehouden in Brussel en omgeving. De verdachten wilden dit weekeinde toeslaan in Brussel, mogelijk tijdens de wedstrijd die het Belgische voetbalelftal zaterdagmiddag speelt, meldt de Vlaamse zender VTM op gezag van ingewijden. Volgens Het Nieuwsblad was het supportersdorp voor de Rode Duivels in Brussel een van de doelwitten.

De politie hield enkele van de verdachten volgens de Waalse omroep RTBF al een paar dagen in de gaten en had gesprekken afgeluisterd over plannen voor terreuraanslagen. Het gaat om kennissen van drie van de plegers van de aanslagen van 22 maart in Brussel. De verdachten zouden deel hebben uitgemaakt van een terreurcel die aanslagen voorbereidde en over de middelen beschikte om die uit te voeren.

De politie deed op een veertigtal plaatsen huiszoeking. Wapens of explosieven zijn niet gevonden.

De arrestaties hebben volgens het federaal parket niets te maken met de dreiging van een aanslag op vier kopstukken van de Belgische regering, waar de Belgische coördinator terrorismebestrijding eerder op de dag melding van maakte.

Vanwege de arrestaties heeft de Belgische Veiligheidsraad voor zaterdagmiddag spoedoverleg belegd.