Man vast voor dood krantenbezorgster Anita van Dijk

Man vast voor dood krantenbezorgster Anita van Dijk
17-06-2016 23:58 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagavond een man van 29 jaar uit Schiedam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van krantenbezorgster Anita van Dijk. Dat meldde de politie. Over de aanleiding voor de steekpartij kan de politie vrijdagavond nog niets zeggen.

Het 51-jarige slachtoffer werd op 13 mei op de Pasteursingel in Rotterdam neergestoken. Ze liep die dag de krantenwijk van haar zoon. De vrouw bezweek een week later aan haar verwondingen.

Twintig rechercheurs zijn al die tijd met de zaak bezig geweest.

Eind mei liepen honderden mensen mee in een stille tocht door Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse. Twee weken geleden nog deed de politie op en rond de Pasteursingel opnieuw uitgebreid onderzoek, ook werd een buurtonderzoek gehouden.

Een dag na de dood van de krantenbezorgster werd op de voor haar ingerichte gedenkplek twee keer een man gezien die opviel op door zijn gedrag. 's Middags liep iemand in zichzelf mompelend rond, later op de avond was een man aan het schreeuwen op de gedenkplek. Of het de 29-jarige opgepakte Schiedammer was, is onbekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden