Clicky

 
Transport Online - Weer pilotenstaking Air France ophanden

Weer pilotenstaking Air France ophanden

Weer pilotenstaking Air France ophanden
17-06-2016 20:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - Piloten van Air France gaan wederom staken. Drie vakbonden waaronder de grote vakbonden SNPL en SPAF roepen de vliegers op van 24 tot en met 27 juni het werk neer te leggen, bevestigde een woordvoerder van Air France vrijdag. Afgelopen week legden de vliegers het werk ook al voor vier dagen neer.

De piloten zijn nog altijd verbolgen over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Zij wijzen erop dat zustermaatschappij KLM wel volop groeit. Daar is ruimte voor omdat het voltallige KLM-personeel vorig jaar akkoord is gegaan met besparingsmaatregelen.

Het vliegerskorps van Air France staat al bijna twee jaar de uitvoering in de weg van een besparingsprogramma dat Air France-KLM beter bestand moet maken tegen de groeiende concurrentie.

Eerder deze week gaf Air France-topman Frédéric Gagey aan dat de pilotenstaking bij Air France, die van 11 tot en met 14 juni duurde, meer dan 40 miljoen euro heeft gekost. De staking zorgde er voor dat circa een vijfde van de vluchten die dagen uitviel.

Air France betreurt de nieuwe acties en spreekt van een "onverantwoordelijke en nonchalante" houding bij de piloten en de bonden. Het bedrijf kan zich vooral niet vinden in het ultimatum dat werd gesteld. Zeker gelet op de aanstaande wisseling die plaatsvindt in de top van het moederbedrijf Air France-KLM.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions