Clicky


Volvo FMX 10x4 asfaltkipper voor De Jong Zuurmond

Volvo FMX 10x4 asfaltkipper voor De Jong Zuurmond
17-06-2016 12:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZUURMOND - Van Dijk Culemborg heeft onlangs een Volvo FMX 460 10x4 asfaltkipper geleverd aan De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services. De kipperopbouw is geleverd door Hyva. De vijfasser zal worden ingezet bij onderhoudswerkzaamheden aan asfaltwegen en in het winterseizoen tevens voor gladheidsbestrijding.

Met deze Volvo bouwtruck koos De Jong Zuurmond voor maximale exploitatiemogelijkheden, onder meer door de grote bodemvrijheid en een flink laadvermogen. Bij het onderhoud aan asfaltverhardingen zet De Jong Zuurmond meerdere asfaltkiepers tegelijkertijd in om de weggefreesde laag af te voeren en warm asfalt aan te leveren vanaf de dichtstbij gelegen asfaltcentrale.

Met een treingewicht van 47 ton kan met de nieuwe Volvo FMX 10x4 een optimale beladingsgraad gerealiseerd worden. Tijdens het asfalteren lost de truck zijn lading gedoseerd in de asfaltverwerkmachine. De X-High chassishoogte van 1200 mm maakt het daarbij mogelijk dat de machine deels onder de achterbouw van de truck schuift om het asfalt op te vangen en de truck vooruit te duwen totdat al het asfalt is verwerkt.

Maximale exploitatie

De Volvo FMX 10x4 is de zeventiende Volvo-truck in het wagenpark van De Jong Zuurmond. De truck is af fabriek voorzien van twee stuurbare voorassen en een hefbare, gestuurde sleepas. Met deze asconfiguratie heeft de chauffeur een wendbaar voertuig en bespaart het bedrijf op slijtage en brandstof. Bij de totale specificatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Van Dijk in Culemborg, is gekeken naar een combinatie van factoren die een maximale exploitatie mogelijk maken.

Zorg voor het milieu

Naast het grote laadvermogen en gunstige onderhoudsinterval was ook duurzaamheid een reden om te kiezen voor Volvo Trucks. De nieuwe Volvo FMX 10x4 is voorzien van een Euro 6-motor die de uitstoot van roetdeeltjes halveert en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagt.

De Jong Zuurmond is in het bezit van de CO2 prestatieladder niveau 5 en stelt daarom eisen aan de CO2-doestellingen van toeleveranciers.  De heer Zuurmond, directeur: “Wij werken voornamelijk voor overheden en dan met name Rijkswaterstaat. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Ons beleid schrijft voor dat we steeds zoeken naar zo schoon mogelijke oplossingen in alle facetten van bedrijfsvoering. Uiteraard blijft daarbij ons wagenpark niet achter.”

De Jong Zuurmond in Beesd is specialist in assetmanagement en marktleider op het gebied van prestatiegerichte onderhoudscontracten voor beheer en onderhoud van (water)wegen en de daarbij behorende viaducten, tunnels, bruggen en dergelijke.

Het kenmerkende geel-blauw-oranje materieel wordt in het hele land ingezet. De werkzaamheden worden volgens vaste procedures en conform wet- en regelgeving uitgevoerd. De Jong Zuurmond is gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteit), VCA (veiligheid) en ISO 14001 (milieu).