Clicky


Ploeger start logistieke samenwerking met Esdec

Ploeger start logistieke samenwerking met Esdec
16-06-2016 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - Onlangs tekenden Ploeger Logistics uit Harderwijk en Esdec een samenwerkingsovereenkomst. Voor de producent van montagesystemen voor zonnepanelen verzorgt Ploeger dagelijks de overslag en het groupagetransport in Nederland en België. De combinatie van lengtegoed op grote schaal en groupage is nieuw voor Ploeger. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken om vrachtwagens efficiënt te blijven laden en lossen.

In de zoektocht naar een nieuwe logistieke partner zocht Esdec voornamelijk naar een betrouwbare partij. Stijn Vos, CEO van Esdec: “Ploeger is een flexibele organisatie die actief meedenkt met onze uitdagingen. Bijvoorbeeld de levering op de juiste tijd bij grote projecten met zonnepanelen. Maar ook met het laden en lossen van lange pakketten. De transparante en eerlijke communicatie over al deze activiteiten maakt de samenwerking bijzonder prettig.”

Levering

Dagelijks rijden er drie tot vijf auto’s met montagematerialen tussen Deventer en Harderwijk en vanaf Harderwijk naar de klanten van Esdec. Remco Jansen, Transport Manager bij Ploeger Logistics: “Nadat de vracht is opgehaald uit Deventer en bij ons is gegroepeerd, bezorgen we het bij de tussenhandel of in het geval van grote orders direct op de projectlocaties. Dit geeft Esdec de vrijheid om orders snel en professioneel te verwerken.”

Zonnepanelen

Een groot deel van de montagesystemen die Esdec levert, wordt direct op de bouwplaats gelost. Stijn Vos: “Als er een installatieteam klaarstaat, is het voor ons cruciaal dat de levering aankomt op het moment dat wij beloofd hebben aan de installateur. Ploeger maakt inzichtelijk waar zendingen zich op ieder moment bevinden en geeft duidelijke en betrouwbare verwachtingen over de aankomsttijden. Hierdoor verstevigen wij de relaties met onze klanten nog verder.”

Schaalgrote groupage

Dagelijks rijden er tientallen vrachtwagens door de Benelux en het Duitse Ruhrgebied om gegroepeerde ladingen op te halen en af te leveren bij verschillende partijen. Daarnaast verzorgt de afdeling Forwarding het overige transport in Europa. Door de samenwerking met Esdec neemt de schaalgrote van het groupagetransport bij Ploeger Logistics verder toe. Doordat het Europese distributienetwerk steeds fijnmaziger wordt, profiteren ook andere klanten van deze samenwerking.