Clicky

 
Transport Online - EenVandaag: 'Corruptie douaniers Rotterdamse haven groter dan gedacht' [+video]

EenVandaag: 'Corruptie douaniers Rotterdamse haven groter dan gedacht'

EenVandaag: 'Corruptie douaniers Rotterdamse haven groter dan gedacht' [+video]
17-06-2016 09:43 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - [update vrij. 09:46 uur] De corruptie rond foute douaniers in de Rotterdamse haven is veel omvangrijker dan aanvankelijk gedacht. Dat blijkt uit het strafdossier Doussie, in handen van actualiteitenprogramma EenVandaag. 

Vrijdag staat opnieuw een 'platte' douaneman, Gertie V., voor de rechter. Ook hij wordt verdacht van het doorlaten van honderden kilo’s drugs tijdens zijn werkzaamheden in de haven. Gertie is een directe collega van douanier Gerrit G. die vorig jaar werd gearresteerd.

Bij de arrestatie van G. werd ruim een miljoen in contanten in winkeltassen aangetroffen. Gerrit zou met zijn schoonzoon Stefan zaken hebben gedaan met grote criminelen in de doorvoer van voornamelijk cocaïne in de Rotterdamse haven. In zijn functie als douanebeambte was Gerrit in de gelegenheid om risicocontainers van ‘rood’ op ‘groen’ te zetten in het systeem. Zo kon hij onopgemerkt kilo’s cocaïne het land binnensmokkelen.

Gerrit G. wordt ervan verdacht zeker bij vier drugsladingen een faciliterende rol te hebben gespeeld. Het gaat om 300 kilo cocaïne die onderschept is in december 2013, om 3000 kilo in november 2014, 400 kilo in april 2015 en nog een lading in februari vorig jaar die is verdwenen. Hij faciliteerde mogelijk drie ladingen voor Henk E. en zijn zoon Marco E., bekend uit het Rotterdamse drugsmilieu, en één met Dennis van den B. 

Donderdagavond 16 juni werd in EenVandaag een reconstructie van strafdossier 'Doussie, over de smokkel via de Rotterdamse haven getoond. EenVandaag sprak advocaat Jan Hein Kuipers van Gerrit G., Sanne Schuurman die Dennis van den B. bijstaat., Jan Boone van vader en zoon Henk en Marco E. en Barbara van Unnik van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Bekijk de video hier: http://justitie.eenvandaag.nl/standalone-player/111135

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden