Transport Online - FNV: 'Actie postmedewerkers Nijmegen, post vertraagd'

FNV: 'Actie postmedewerkers Nijmegen, post vertraagd'

FNV: 'Actie postmedewerkers Nijmegen, post vertraagd'
16-06-2016 13:32 | Financieel | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - Een kleine honderd postmedewerkers van Post.NL in Nijmegen hebben vanochtend ruim een uur het werk neergelegd, vanwege een te hoge werkdruk. Als gevolg van hun actie zal in de omgeving van Nijmegen de post met vertraging bezorgd worden.

Etienne Haneveld, onderhandelaar namens FNV: "Het rommelt al maanden in Nijmegen. Sinds november kwamen de medewerkers al niet uit met hun tijd, waarbij de gewerkte uren niet altijd allemaal zijn uitbetaald. Dit heeft geleid tot een totaal verziekte werksfeer."

Postmedewerker Antoon van Doormalen, kaderlid FNV: "We werken dus nu al meer uren dan we staan ingeroosterd. Met de introductie van een nieuwe werktijdenregeling gaan we straks helemaal niet meer uitkomen met nog minder ingeroosterde tijd."

Hardere acties verwacht na afloop ultimatum maandag

De FNV heeft een ultimatum gestuurd aan Post.NL dat aanstaande maandag om 10:00 tijd afloopt. Haneveld: "De werknemers voelen zich niet serieus genomen door hun werkgever. Met hun werkonderbreking van vandaag nemen zij vast een voorschot op veel hardere acties die zeker volgen, zodra het ultimatum is verlopen."

De postmedewerkers eisen mediation, roosters die gebaseerd zijn op realistische werktijden en uitbetaling van álle gewerkte uren en niet enkel van ingeroosterde uren. 

De postmedewerkers werken op een zogenaamd VGB (voorbereidings gebied), waar de voorgesorteerde post wordt aangeleverd. Ze bereiden de post voor (bv per wijk) en bezorgen deze in het verspreidingsgebied rondom Nijmegen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions