Zeer grote brand op woonboulevard XXL Breda

Zeer grote brand op woonboulevard XXL Breda
16-06-2016 01:11 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - [update] De brand op Woonboulevard XXL in Breda is onder controle. Een kraan trekt de getroffen panden uit elkaar. Dat kan volgens de veiligheidsregio tijdelijk een beetje vuur en rook geven. Rond middernacht ontstond er brand in woonwinkel Lampidee. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar twee andere winkels.

Ook Sofa Nova en Bankstel XL werden getroffen door het vuur. De brand woedde in een blok waarin meerdere woonwinkels zijn gevestigd. De veiligheidsregio sprak in de nacht van woensdag op donderdag over een ,,zeer grote, uitslaande brand''. Er vielen geen gewonden. Onderzoek moet uitwijzen waardoor de brand is ontstaan.

Bij een brand van deze omvang is het heel goed mogelijk dat smeulende resten tijdelijk aanwakkeren, aldus de veiligheidsregio. Ook daardoor kan er weer wat vuur en rook ontstaan. De brandweer komt in dat geval weer ter plaatse. Aan omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren gesloten te houden, wanneer zij last krijgen van rook.

De woonboulevard aan de Kruisvoort telt 52 woonwinkels. Het gedeelte waar de brand heeft gewoed, is afgezet voor verkeer. De rest van de woonboulevard is bereikbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden