Transport Online - Hoofddelen verdwenen toestel EgyptAir gevonden

Hoofddelen verdwenen toestel EgyptAir gevonden

Hoofddelen verdwenen toestel EgyptAir gevonden
16-06-2016 00:33 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

CAÏRO - Grote delen van het wrak van het vorige maand verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir zijn gevonden. De onderzoekscommissie die met de zoektocht naar het toestel is belast, heeft enkele eerste foto's van de brokstukken kunnen bestuderen, liet zij woensdagavond weten.

De foto's zijn gemaakt door het onderzoeksschip de John Lethbridge. De bemanning werkt nu aan een kaart waarop de locatie van de verschillende wrakstukken is gemarkeerd.

De Airbus A320 stortte onderweg van Parijs naar Caïro op 19 mei in de Middellandse Zee. Het toestel had 66 mensen aan boord. De toedracht van de vliegramp is nog onduidelijk.

De zwarte dozen van het vliegtuig zijn nog niet gevonden. De recorder met cockpitgesprekken en de recorder met vluchtgegevens zenden sinds de crash signalen uit zodat ze eenvoudiger gevonden kunnen worden, maar die signalen verstommen vermoedelijk over ruim een week. De zwarte dozen waren ondergebracht in de staart van het vliegtuig.

De Airbus ligt vermoedelijk op een diepte van meer dan 3000 meter. Om het toestel te vinden zijn al onder meer onderzeeërs ingezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions