Clicky

 
Transport Online - Korte staking Almere na nieuwe aanval op bus

Korte staking Almere na nieuwe aanval op bus

Korte staking Almere na nieuwe aanval op bus
15-06-2016 16:12 | Stakingen | auteur ANP

ALMERE - In Almere is woensdag opnieuw een bus van vervoersbedrijf Connexxion belaagd. Een man die nog mee wilde terwijl de bus al reed sloeg een ruit in. Hierbij kreeg een passagier glas in het oog. De chauffeurs van Connexxion in Almere legden uit protest het werk neer. Rond 17.00 uur reden de bussen weer, liet een woordvoerder weten.

Het incident vond rond 14.30 uur plaats in het centrum, aan de Passage. Beelden van het voorval zijn veiliggesteld en worden overhandigd aan de politie, zei een woordvoerster van Connexxion. De belager van de bus is nog niet gepakt, liet de politie weten. Een woordvoerder benadrukte dat dit incident losstaat van de andere vorige week, waarbij bussen met stenen werden bekogeld.

Connexxion zei eerder op de middag begrip te hebben voor de werkonderbreking van de chauffeurs. "Na een gruwelijke overval en een reeks incidenten met stenen snappen we dat het veiligheidsgevoel ernstig is aangetast'', zei de woordvoerder. De burgemeester heeft gesproken met de directie van Connexxion. Hij drukte de bestuurders op het hart dat de maatregelen die maandag werden aangekondigd onverkort worden doorgevoerd. Zo worden losliggende stenen langs de routes verwijderd en komt er extra camera- en politietoezicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats