Clicky


Meer controles in Bayern na ernstige vrachtwagenongevallen

Meer controles in Bayern na ernstige vrachtwagenongevallen
15-06-2016 11:18 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BAYERN(D) - Na een aantal ernstige vrachtwagenongevallen vorige maand op de Duitse snelwegen in de deelstaat Bayern wil men nu meer controles invoeren op deze weg. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann, CSU, presenteert daarom vandaag een nieuw concept. Hij wil zogenaamde checkpoints invoeren op de snelwegen om zo de risico's van het toenemende vrachtverkeer te verminderen.

Medio mei stierven er in een paar uur tijd vijf personen als gevolg van een vrachtwagenongeval bij Neurenberg. In één geval reed de vrachtwagenchauffeur in op een file waarin een auto ston dmet een jong gezin. De 27-jarige moeder en haar drie kinderen overleefden het ongeval niet. De vader raakte zeer ernstig gewond.

Herrmann kondigde toen al aan dat de controles uitgebreid zouden gaan worden. In het bijzonder zullen de rij- en rusttijden scherper gecontroleerd gaan worden omdat vermoeidheid wordt gezien als de grootste veroorzaker van ongevallen. Ook het totale gewicht van de vrachtwagen, de technische staat van de vrachtwagen en de naleving van de wet gevaarlijke stoffen zal scherp op gecontroleerd gaan worden.